Linksboven   Rechtsboven
 
 

Activiteiten

Kempen Lam op Slow Food beurs in Turijn 24 - 29 oktober 2012
Van 24 - 29 oktober vindt de tweejaarlijkse internationale Slow Food beurs Salone del Gusto weer plaats in Turijn. Net zoals 2 jaar geleden zal het Slow Food Presidium het Kempische Heideschaap daar ook weer aanwezig zijn met een stand van het Kempen Lam. In de stand kunnen heerlijke worsten en hammen geproefd en gekocht worden. Twee jaar geleden was het voornamelijk Italiaanse publiek hier heel enthousiast over. Klik hier voor meer informatie over de Salone. De deelname aan de Salone wordt ondersteund door de Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord - Brabant.

11 dec: Terra Madre Dag in de Schaapskooi in Heeze
Op zondag 11 december organiseren we Terra Madre Dag 2011. De Terra Madre Dag is een internationale dag waarop in Slow Food verband activiteiten georganiseerd worden om lekker, puur en eerlijk eten in de regio onder de aandacht te brengen. We vieren deze dag met een markt van streekproducten in de schaapskooi, verhalen over Slow Food en rauwmelkse kaas en wandelingen met de boswachter over de Strabrechtseheide. De Brabantse Held van de Smaak Karin Wanders is er met haar rauwmelkse geitenkaas en natuurlijk zijn wij er met onze heerlijke hammen van Kempen Lam. Meer informatie in de uitnodiging. De Schaapskooi in Heeze kunt u vinden via www.kempischheideschaapheeze.nl.

Wandeling met de herder op de Strabrechtse Heide
Op 18 september 2011 organiseert de Stichting het Kempische Heideschaap een wandeling met de herder op de Strabrechtse heide. De herder zal alles uitleggen over de schapen en het herdersvak. De wandeling start om 13.30 uur en wordt afgesloten met een gezamenlijk kopje thee. Locatie: Schaapskooi, de Plaetse, Heeze. Meer informatie volgt op de website van de stichting: www.kempischheideschaapheeze.nl.

14 en 15 mei  2011: Terra Madre in Nederland
Op 14 en 15 mei as. vindt de tweede Nederlandse editie van de Terra Madre plaats in Deventer. Kempen Lam is natuurlijk present met een stand, een presentatie in het kooktheater en een demonstratie schapen drijven. Voor meer informatie over de Terra Madre kijk op www.terra-madre.nl.

Kempen Lam naar Salone del Gusto in Turijn 
Van 21 - 25 oktober is de 2-jaarlijkse Salone del Gusto in Turijn, de grootste Slow Food markt ter wereld. Kempen Lam zal daar ook met een stand vertegenwoordigd zijn. We zijn erg benieuwd hoe de hammen en worstjes van Kempen Lam bevallen bij het internationale publiek. Tijdens de Kunsthal Kookt bleken deze in Nederland erg goed in de smaak te vallen; na 3 dagen was daar de hele voorraad op!
 
Kempen Lam bij Food Inspiration Month
De hele maand oktober is Food Inspiration Maand in Zuid - Oost Brabant. De 21 gemeentes in Zuid - Oost Brabant die samenwerken in SRE hebben een reizende smaaktafel samengesteld met uit elke gemeente eigen producten. Op 22 oktober is de reizende smaaktafel in het gemeentehuis in Heeze met Kempen Lam producten; kijk op www.foodinspiration.com voor meer informatie.
 
Kempen Lam op diverse beurzen en evenementen in 2010
In 2010 nemen we deel aan:
De Dag van het Levende Erfgoed in Liempde op 29 augustus
De Kunsthal Kookt in Rotterdam van 9 - 12 september
Het Beter Eten 2010 Festival in de Brabanthallen in Den Bosch van 17 - 19 september
Food Inspiration Month in Zuid-Oost Brabant oktober
De Salone del Gusto in Turijn van 21 - 25 oktober
 
Wandelingen met de herder op 24 en 25 oktober 2009
Op 2 oktober heeft de Slow Food Foundation for Biodiversity officieel het Slow Food Presidium het Kempische Heideschaap erkend (zie nieuws).  Dit werd gevierd met een symposium in Baarn, samen met het Drents Heideschaap, zie nieuws. Op 24 en 25 oktober willen we dit vieren met een wandeling met de herder op de Strabrechtse (24 okt) en de Regte heide (25 okt). Een ieder die wil kan meewandelen. Voor meer informatie en aanmelden, klik hier
 
 
 
Kempen Lam tijdens smaakbeurs symposium Vlaamse gastronomen
Op maandag 19 oktober organiseert de Katholieke Hogeschool Vlaanderen in Roeselare een Smaakbeurs met streekproducten tijdens het symposium Moleculaire Gastronomie voor Vlaamse topkoks. Kempen Lam zal zich tijdens deze beurs presenteren in combinatie met het Vlaamse bier Gageleer, gebrouwen met gebruik making van gagel. Tijdens het presidiumfeest van 2 okt. jl. in Baarn hebben we de goede combinatie van beide mogen proeven in een schotel waarin lamsvlees was gestoofd in gageleer. Voor meer informatie over Gageleer: www.gageleer.be.
 
Lammetjesdag Strabrechtse heide op 13 april 2009
Op tweede Paasdag, 13 april 2009, organiseert de Stichting het Kempische Heideschaap haar lammetjesdag. Adres: de Rul in Heeze. Voor meer informatie klik hier.
 
Recepten kookworkshop 6 feb. jl. op receptenpagina.
 
Slowfood Workshop Koken met Kempen Lam
Op vrijdag 6 februari wordt, in samenwerking met Slow Food, de workshop 'Koken met Kempen Lam' gehouden onder leiding van chefkok Edwin Loos. De workshop start om 19.00 uur en vindt plaats op ekoboerderij 't Schop in Hilvarenbeek. Deelname kost € 42.50; hierin zijn koffie bij ontvangst en 2 glazen wijn inbegrepen. Je kookt zelf met 2 personen aan een fornuis. Inschrijven kan via Cécile van den Broek, info@hetschop.nl. Adres: boerderijkeuken 't Schop, Esbeekseweg 2, 5081 ED Hilvarenbeek.
 
Excursies naar de schaapskuddes en wandelen met de herders
Voor excursies naar de schaapskudde van Stijn Hilgers, neem contact op met www.schapenheld.nl.
Voor excursies naar de schaapskudde op de Strabrechtse Heide, neem contact op met de herder: Kees Kromhout, tel. 06 – 25 43 35 75 of met het secretariaat van de Stichting:
040 – 224 04 44 of anneke_groenveld@kpnplanet.nl.
 
Op de jaarlijkse Strabrechtse heidedag in de tweede helft van augustus, verzorgt de herder van de Strabrechtse kudde een demonstratie schapendrijven en vertelt alles over de kudde, nut en ontstaan.
 
Activiteiten voor groepen
Er kunnen ook activiteiten voor groepen aangevraagd worden, zoals wandelen met de herder en de kudde, trektochten, kinderfeestjes, workshops et cetera.
Kijk op www.schapenheld.nl voor activiteiten in de omgeving van Goirle.
Voor activiteiten met de kudde op de Strabrechtse Heide bij Heeze, neem contact op met de herder: Kees Kromhout, tel. 06 – 25 43 35 75 of met het secretariaat van de Stichting:
040 – 224 04 44 of anneke_groenveld@kpnplanet.nl.
 
Kookworkshops met Kempen Lam
Eko-boerderij ’t Schop organiseert diverse kookworkshops met Kempen Lam.

Eko-boerderij 't Schop
Esbeekseweg 2
5081 ED Hilvarenbeek
tel: 013 – 5056156
www.hetschop.nl

 

 

Logos